Hangar K

Dinsdag 05-10-2021 Kortrijk

Voor ons vak portfolio en communicatie moesten we een netwerkevenement bijwonen. Eerst dacht ik dat het waarschijnlijk saai zal zijn. Ik heb dit zelf vooraf ingevuld zonder dat ik koos om te wachten en daarna te reageren. Maar het was een toffe avond. Ik heb veel nieuwe ondernemers en studenten leren kennen.

De avond was gestart met gesprekken tussen 4 ondernemers en Julie Lietaer. De ondernemers hebben met startende ondernemers hun adviezen gedeeld. Vroeg starten was iets wat ze belangrijk vonden. Een andere advies dat we kregen was dat er een gezonde balans moet zijn tussen werk en priv├ę. Maar als je je passie volgt wordt dit gemakkelijk.

De interview van Jeremy met 2 sociale ondernemers ging vooral over de voordelen van sociaal ondernemen. Iemand zei dat plan B voor mietjs is ­čÖé

Naar het einde toe was de presentatie van Julie Lietaer(ESG, familiebedrijf). Ze gaf uit haar ervaring verschillende adviezen aan starters. Ik probeer ze hieronder samen te vatten:

  • Ontwikkel eigen visie en mening rond bepaalde situatie
  • communicatie is key!
  • Doe ervaring op, blijf leren.
  • bouw een community op.
  • Wees bescheiden, luister naar je omgeving. Be simpel en open en leer van de anderen.
  • Niet mogelijk om alles te willen doen en alles goed te doen.
  • Vertaal creatieve idee├źn naar een businessmodel.

Op het einde sprak Vincent Vanderbeck de CEO van Hangar K. Voor Vincent is Hangar K de plaats om een community op te bouwen en van elkaar te leren. Hij gaf de datum van 18 oktober 2021 door voor de eerste Pitch night van het jaar. Ik zal proberen ernaar toe te gaan en mijn idee te pitchen.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *