Mijn visie over de VZW Al Madina

Als 12-jarige nieuwkomer in Wervik had ik te horen krijgen van een volwassene man hij de moslims haatte. Ik kon in mijn hoofd zijn haat niet begrijpen. Nu als volwassene begrijp ik waarom zoveel mensen haat dragen tegen de islam en/of moslims. De reden is simpel: onwetendheid!

Met dit in mijn hoofd en de veranderende situatie in Wervik had ik het gevoel dat wij als moslims moeten zelf iets doen. Na contact te nemen met mijn vrienden en kennissen heb ik nieuwe mensen leren kennen die ook geïnteresseerd waren om een vereniging op te starten voor moslims. Na enkele ontmoetingen hebben we besloten om een vzw op te richten.

Mijn visie over de vzw is simpel: we moeten een brug vormen tussen de moslims in Wervik en de autochtone bevolking. Hoe we dit zullen bereiken is ruim.

Hieronder zijn de noden van de moslimgemeenschap in Wervik:

  • Een ontmoetingsplaats om nieuwe mensen te leren kennen
  • Leren van het Nederlands in het weekend
  • Een gebedsplaats

De noden van de autochtone bevolking en stadhuis:

  • Nieuwkomers kunnen bereiken
  • Angst over de verandering
  • Vragen over de geloof en gewoontes van de nieuwkomers

Deze zaken hebben we de voorbije tijd herhalend gehoord langs beide kanten. Als vzw proberen we om deze doelen te bereiken en voor meer begrip te zorgen in de samenleving. Door gebrek aan middelen kunnen niet alle noden even snel vervullen. Maar we gaan blijven werken om meer begrip en vrede te creëren waar we gevestigd zijn. Zo hopen we ook om anderen te motiveren om hetzelfde te doen in hun gemeentes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *